Как да посрещнем  Годината на Огнения Петел ?

Годината на петела, китайски хороскоп, хороскоп за 2017

Кога започва китайската нова 2017-та?

Годината на Петела настъпва на 28 януари 2017 година и ще завърши в нощта на 15-ти срещу 16-ти февруари 2018-та.

Смята се, че в годината на Червения Петел успехът ще се усмихне на смелите, на тези, които полагат сили да достигнат резултати, които не се страхуват да достигат целите си бавно и упорито, но решително.

Години на Петела са били 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993 и 2005 год.

Основните характеристики на годината са:

  • Орган – сърце
  • Вкус – горчиво
  • Цвят – червен
  • Стихия – огън
  • Растение – боб
  • Талисман – паун
  • Число – 7

Китайският календар

В Китай хората изчисляват годините по Лунно-слънчевия календар.

През 2017-та те ще посрещнат своята 4715-та година. Прието е Новата година да започва на второто пълнолуние след 21 декември. Китайците силно вярват, че това, което си пожелаем в този ден, непременно ще се сбъдне.

В Китайския хороскоп съществуват 12 животни и 5 стихии – Огън, Земя, Вода, Дърво, Метал – затова един цикъл обхваща 60 години. Това означава, че следващият Огнен Петел ще бъде чак през 2077 –ма година.

Огънят дава на Петела сила. Червеният цвят придава на годината динамика, непредсказуемост и страст.

Годината на петела, китайски хороскоп, хороскоп за 2017

2017- та година ще бъде добра за любов, но не мимолетна и интригантска, а истинска, която свързва хората завинаги. Сватбите през тази година ще бъдат изключително позитивни, а бракът щастлив, затова не пропускайте да създадете своето щастливо семейство.   

Особен успех очаква и хората, които ще се стараят да преуспяват в работата и бизнеса. Червеният петел е много делови. Той харесва хората, които се стремят да повишат своя статус. Трябва обаче да избягвате излишното самодоволство.

 

Годината на Огнения Петел ще настъпи на 28 януари в 3 часа и 6 минути.

Китайците имат своята хилядолетна традиция за посрещане на Новата година или наричана още – Празник на пролетта.

Задължително е прочистването на дома от стари и неизползвани вещи. То се прави още от времето на първите императори Яо и Шун.  Смисълът на изхвърлянето на старите вещи е „да се премахнат от дома старите проблеми”. Заедно с това се подрежда къщата, мият се всички домашни прибори и вещи, перат се пердетата, измита се двора. Всичко това се прави с радост и вълнение. Домът задължително се украсява в червени фенери и гирлянди.

За китайците посрещането на Новата година е изключително семейно събитие. Приготвят се различни храни и задължително на масата се поставят различни плодове, чиито брой в съдовете трябва да е ни повече, ни по малко, от 8. Хората задължително си подаряват един на друг подаръци, а на децата непременно се дават пари. През цялата новогодишна нощ старите и младите са заедно – обменят си пожелания и беседват, но задължително бодърстват и празнуват през цялата нощ.

Тази традиция идва от легендата, че в стари време, точно в навечерието на Новата година от дълбините на морето идвало чудовище, което изяждало животните, храната и дори малки деца. Оттогава хората се събирали и не спели по цяла нощ, за да се пазят. Пак според легендата веднъж се появил старец, когото местните предупредили да се пази от чудовището, но той им казал, че не се страхува. На сутринта те видели, че къщата, в която бил отседнал старият човек била окичена с червена украса и звънци, а чудовището не било направило нищо лошо и нямало помен от него. Така разбрали, че то се страхува от яркия цвят и звънките звуци. Затова, оттогава, те посрещат новата година в изобилие от червено и празничен звън.

Годината на петела, китайски хороскоп, хороскоп за 2017

Какво да очакваме в годината на Огнения петел?

За да разберем каква година ни очаква всички нас е достатъчно да си спомним, че Петелът е своенравно, жизнерадостно и гласовито създание. Той посреща новия ден. Затова, Петелът е символ на новото. Той е любопитен, общителен, ефективен, обича да привлича внимание върху себе си и да удържа победи на всички фронтове. Той е символ на успеха. Петелът е практичен и държи сметка за всичко, ето защо през 2017-та е добре да се заемем с осъществяването на съдбовни проекти – отваряне на собствен бизнес, купуване на имот, преместване.

Петелът е внимателен към своя външен вид и здраве, затова всички придобивки и инвестиции в нас самите ще бъдат изключително успешни през новата година.

Годината на петела, китайски хороскоп, хороскоп за 2017

Символът на 2017-та не търпи самотата. Така че, както вече казахме – тази година ще е чудесна за сватби и събиране.

Според характеристиката на източния знак в годината на Петела в голямата политика със сигурност ще има конфликти на международно ниво, но, от друга страна, 2017-та ще е добра за реализиране на сериозни реформи вътре в страните, които ще повишат качеството на живот. Петелът ревностно отстоява територията си и се грижи за благополучието на близките си, затова всички действия в това направление ще бъдат съпроводени с успех.

В годината на Петела е възможно във властта да влязат нови и силни лидери.

Годината на петела, китайски хороскоп, хороскоп за 2017

Намерете ни:

Be the first to comment

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.